ПРОИЗВЕДЕНИЯ НА ХУДОЖЕСТВЕНИТЕ ЗАНАЯТИ

ART PRODUCTS

СТРОИТЕЛНИ ИЗОЛАЦИОННИ МАТЕРИАЛИ

BUILDING INSULATION MATERIALS

 

 

Фирма Ковекс’91 ООД е частна компания с две основни направления:

Производство на художествени изделия и търговия с топло-шумо изолационни материали.

Фирмата е с утвърдено име в производството на художествени изделия за бита и интериора - мозайки от дърво, маслени картини, икони, ръчна декорация върху порцелан и стъкло и др. Всички тези уникати и малки серии се произвеждат в специализираните фирмени ателиета, от работещите във фирмата художници и приложници, като авторските права са собственост на фирмата.

 

Мозайки, картини, икони.

bullet

Създадени по собствен патент /№ 61222 бюл. ПВ № 3/97 г./ мозайки от дървени модули с изображения по гобленови схеми или свободни рисунки, снимки и портрети. Изображенията се изработват от масивни дървени модули от сухи широколистни дървета с условни размери 3х3х8 мм. Мозайките се произвеждат в една или няколко повърхнини. Изделията са от екологични материали с гарантирана дълговечност.

bullet

Картини с маслени бои на платно от съвременни автори. Създадени в класически стил, както и копия на посочени от клиента картини – автор /В.Иванов/ и абстрактна живопис – /автор И.Ненова/.

bullet

Сувенирни копия на криптови икони - /автор Х. Великов/, предимно на ортодоксалната църква от периода XIV – XIX в. Иконите са изработвани по технологиите използвани от старите майстори иконописци. Приемат се поръчки по мотиви на клиента.

Порцелан, стъкло, сувенири.

bullet

Порцеланови сервизи за храна, чай, кафе, торта, риба, кейк, ордьовър и други. Сервизите са ръчно декорирани със специализирани керамични пигменти и колоидно злато, внос от реномирани производители. Изделията се подлагат на последваща термообработка при температура 700-850° C за трайното фиксиране на декорацията. Фирмата изпълнява поръчки по мотив на клиента за специални случай като сватби, рождени дни, годишнини, а също така с рекламни надписи и фирмени знаци и др.

bullet

Ръчна декорация на изделия от стъклосервизи (чаши) за ракия, коняк, ликьор, вино, шампанско, уиски; кани; ритуални чаши; вази, свещници и други сувенири. Изделията са декорирани с цветни лустри, керамични бои, колоидно злато, флюси. Оригинални и изработени с финес, нашите изделия от прозрачно, матирано или цветно стъкло, доставят истинско удоволствие на потребителя.

 

Порцеланови фигури и сувенири – ръчно декорирани фигури на животни, птици, хора и други, изработени от порцелин с височина от 5 до 40 см. Като сувенири се изработват ръчно рисувани чинии за стена, вази, пепелници, свещници и чаши-фигури (детски и еротични) с богата ръчна декорация.

 

Фирмата Развитие АД, в която собствениците на Ковекс’91 са основни акционери и ръководители е специализиран производител на хотелиерски порцелан VITREOUS CHINA, като основни артикули са – чаши за кафе, чай, капучино, чинии /17, 19. 21, 23, плитки и дълбоки/, плата, купи, пепелници и др. Изделията са със завишена механична якост свойства. Предлагаме и съдове за директно приготвяне на ястия, подходящи за машинно миене и отлични термо-акумулиращи свойства – лазаня, гювечета, фламбета и др. Изделията се произвеждат с безоловни глазури (бели и цветни), гладки или с копирка. Възможна е и декорация с “ЛОГО” на клиента.

Изолационни материали.

bullet

Строителни изолационни материали. Дейността на фирмата в тази област се състои в търговия с топло и звукоизолационни изделия от минерална вата и изолационни тръби и профили от микропорест каучук. Като съакционери в заводите за производство на тези изделия и оторизирани техни дистрибутори можем да предоставяме най-благоприятни условия за доставка.